Прокуратурата остави безнаказано да бъдат загубени близо 500 дка земя собственост на общ. Хайредин

През 2007г. в общинска служба земеделие гр. Козлодуй са входирани две молби за въстановяване на собственост върху земеделска земя. Като основание молителите предствавят нотариални акта.  По долу съм поставил снимки на двата НА представени по различните молби. Бие на очи, че горните части на НА си приличат. Различават се само по годините на издаване и номерата на делата. В горния ляв край има писано на ръка и в двата акта по Изклячително идентичен начин , като са идентични и описаните номера и дати., макар, че уж единия акт е от друга година.ОЧЕВИДНО е че двата акта са правени от един и същ фалшификатор, и от една снимка на истински НА . Службата по земеделие отказва да върне земята . Но молителите завеждат дела срещу общинската служба и ги печелят, въпреки представените причини за отказа от общинската служба. На единия ищец е призната земя в землището на с. Михайлово , в размер на 180 дка. На другия ищец, който е баща на сегашния кмет на община Хайредин са признати 292дка в землището на с. Хайредин. Тъй като съм  жител на с. Хайредин и знаех за откраднатата земя в Хайредин, три или четири пъти пъти съм подавал сигнали в прокуратурата(вкл. и специализираната). Първият ми сигнал е от 2015г.  От специализираната прокуратура( сигнала към нея е от 2017г.) нямяше никакъв отговор до мен, макар че беше дала разследването на ДАНС. При направената проверка от ДАНС се установи, че съществуващия НА в архива на съда в гр. Оряхово с посочения номер, се отнася съвсем за друга сделка.(последното го научих в ДАНС, при няколкото уточнителни разпити по сигнала ми)  Т.Е. , че НА представен от бащата на кмета на Хайредин е неистински. Но специализираната прокуратура , не ми предоставя отказ от образуване на досъдебно производство, в който да е описано че НА е неистински. При отказите за образуване на досъдебно производство по няколкото ми други сигнали, Прокурорите отговаряха, че ги няма документите по делото за признаване на собствеността и не може да се провери нищо. Интересно е че при друг сигнал направен от друг човек от Михайлово, а именно от майката на журналистката Ани Цолова  се случва друго. В отказа за образуване на досъдебно производство (час от който е третата снимка) Прокурора пише че е направил проверка в архива на Оряховския съд и е установил, че в делото за признаване на собствеността е използван неистински официален документ (НА).

В мен изниква въпроса – защо в отказите за образуване на досъдебно производство по мойте сигнали, прокурорите не са направили проверка в архива на Оряховския съд. Или пък са направили, но са искали да прикрията кражбата на общинска земя от бащата на кмета на с. Хайредин.

ИЗЛИЗА , ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ИЗБИРАТЕЛНО.

Интересен е въпроса, кое е това , което кара прокуратурата да има специално отношение към кмета на Хайредин ?

Първият възможен отговор е – кмета на община Хайредин е женен за съдийка от РС Козлодуй. Но пък първият ми сигнал е от преди женитбата.

Вторият възможен отговор е, че кмета на Хайредин е човек на ДПС и след неговото постъпване в кметска длъжност през 2011г., изборните резултати на движението стремително нарастнаха. Доказателство за последното вижте в четвъртата снимка.

сн.1

сн.2

сн.3

 

сн.4

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *