Ако ще да направите магистрали до Луната, част 1 ….Полиция и горски прикриват бракониер и се гаврят с оплакали се от него.

От две години Г.П жител на Хайредин продава незаконно дърва. Повече от половината потребители на дърва са снабдени от него. През есента на 2018г. четири човека се оплакват в полицейския участък в Хайредин от него , че не им предоставил превозен билет и не им е доставил количеството дърва, за което са платили. На 18.10.2018г. Полицаи от полицейския участък в Хайредин, заедно Б. Б., работещ на длъжност „горски надзирател“ в ДГС Оряхово, посещават домовете на оплакалите се , както и на други закупили дърва от Г.П.
От този момент започва ГАВРАТА СЪС ЗАКОННОСТ И МОРАЛ. Обърнете внимание , всички оплакали се са глобени, затова , че съхраняват дърва без превозен билет. Тези, които са закупили дърва от Г.П. и посетени от полицаите и горския , НО НЕ СА СЕ ОПЛАКАЛИ , не са глобени.След раздухване на случая, на тези, които не са се оплакали близо месец след посещението са им раздадени превозни билети, от назначен от общината горски.Само , че тези хора не са добили сами дървата и не са си ги докарали в къщи, а са ги закупили от човек, който нито има право да добива, нито има право да продава. И ОЩЕ ЕДНА ГАВРА, хората , които са се оплакали, освен , че са си платили дървата на човека, който незаконно им ги е продал, освен че са глобени, нямат право да ползват дървата, защото им е написана разписка за отговорно пазене НА ВЕЩИ.
На всичкото отгоре, не се търси отговорност от човека, който продава дърва и нещо повече, с действията си горския и полицията освен, че наказват тези, които са се оплакали , осъществяват действия, с КОИТО ПРИКРИВАТ НЕЗАКОННИЯ ДОБИВ И ТЪРГОВИЯ с дърва.
Полицаите и горския излизат с номера, че дървата са законни, защото имат горски марки и че добилия ги и продал дървата, имал разрешение от кмета на Хайредин. Знаейки, че въпросното лице Г.П. нито е регистрирано нито за дърводобив, нито за продажба на дърва. Знаят, че кмета му е разрешил да добива дърва уж за лично ползване и уж за почистване на реката. Само че, в съставения акт №107729 горския Б.Б. е написал че дървата са от рода дъб, а в реката дъб не расте. Ясно е , че с протекцията на Кмета на община Хайредин лицето Г.П. добива и продава незаконно дърва, а полицията и горския прикриват престъплението. Доказателство, че полицията участва в прикриване на бракониерството се вижда и от отказ за образуване на досъдебно производство на прокурор в районна прокуратура Козлодуй по жалба на един от потърпевшите, Р.И. На прокурора, полицията посочва САМО ДВАМА човека, на които е ходила в домовете с горския, за да констатира наличието на дърва доставени от Г.П. В същото време са глобени 4 човека, и са посетени поне още толкова и е констатирано наличие на дърва, доставени от Г.П.
И още едно доказателство, че полицията участва в прикриване на престъплението. Без да подозирам за описаното по горе, на 12.10.2018г. се обадих на тел.112 и сигнализирах, че Г.П. изкарва дърва от дома си с цел да ги продава. Проследих с моята кола , полицейската кола, след като тя тръгна от участъка в Хайредин. Колата въобще не отиде в дома на Г.П. да провери по сигнала. След сигнала ми, Г.П. общо три пъти изкарва дърва от дома си и ги разкарва по домове с цел продажба. И от полицаите нямаше и помен. За случилото се (и за други неща ставащи с полицията в Хайредин) информирах Шефа на областната дирекция на МВР старши комисар Янколов. Бях приятно изненадан от срещата с комисар Янколов в приемния му ден, както и от светкавичната реакция по всички съобщени от мен сигнали. Беше постановена и проверка, по случая със дървата. Но получих Отказ за Образуване на Досъдебно Производство(ООДП) от Р. прокуратура Козлодуй за случая. Ще цитирам какво пише в ООДП като оправдание на полицаите за това , че не са осъществили проверка след обаждането ми на 112.
„След като полицейските служители се уверили ,че дървата са с поставена горска марка,А И ЗНАЕЛИ ЧЕ СПАСОВ (Г.П. Спасов) ИМА РАЗРЕШИТЕЛНО, решили да го изчакат и ако приведе автомобила в движение да го проверят за правоспособност. В сведението си служителите сочат, че след престой около 40 минути и във връзка с получен сигнал за неправоспособен водач в с. Михайлово, напуснали мястото…“ т.е. не са дочакали. Всичко е абсолютна лъжа, и аз съм свидетел , че Г.П. направи няколко курса и никой не му пречеше. ЛЪЖА Е И ЧЕ СА ЗНАЕЛИ , ЧЕ ИМА РАЗРЕШИТЕЛНО, защото той няма . Няма разрешително за добив на дърва с цел продажба и няма разрешително за продажба. Само , че прокурора и този, който им е снел сведенията, не ги е питал за какво разрешително знаят.
Ясно е , че полицията и горските се опитват да отърват от преследване от правосъдието хора, работещи по избори за ДПС (Кмета на община Хайредин и Г.П.). НО АКЪЛАТ НЕ МИ ГО ПОБИРА ТОВА, че са глобени ТОЧНО ХОРАТА КОИТО СА СЕ ОПЛАКАЛИ, че са измамени, а измамниците се прикриват. Искам само да вметна , че един от глобените (Р.И.) се обажда и информира през месец септември на РДГ(районна дирекция по горите) Берковица и ги информира за възможни незаконни действия с дървесина. Въпреки това Директора на РДГ Берковица въз основа на съставения акт на 18.10.2018г. издава постановление №859 от 29.11.2018г. с което задължава Р.И. да заплати 196.65лв. Р.И. пише жалба до директора на РДГ Берковица с молба да отмени постановлението , като подробно му описва случая. Директора отказва да отмени постановлението. ИНТЕРЕСНО Е, дали директора на РДГ Берковица е глобил Г.П. – за това, че добива дърва с цел продажба без да има регистрация за добив и търговия с дърва? Дали е глобил назначения общински горски за това , че издава фалшиви превозни билети ? Дали е глобил кмета на Хайредин за това , че е разрешил да добива и продава дърва човек, който няма регистрация за добиване и продажба? Или само се глобяват тези, които са информирали за незаконната търговия с дърва, вероятно да не смеят други да се оплакват!?
Управляващите, АКО ЩЕ ДА НАПРАВИТЕ МАГИСТРАЛИ ДО ЛУНАТА, ако ще да направите пенсиите по 1000лв, а заплатите по 2000лв, докато допускате хора от подчинените ви институции да прикриват престъпниците и да се гаврят с почтените хора, рейтинга ще ви пада.
Надявам се президента да отмени глобите на почтените хора, ако не може друго да направи!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *