Как ДПС превзема Северозапада и кои им помагат

Няма да развивам конспиративни теории. Ще покажа ФАКТИ от една община от Северозапада. Във всички общини,  в които ДПС има сходни резултати, нещата стоят по сходен начин.

На всички е известно , че в община Хайредин двама братя работят за ДПС.  На сграда, която е тяхна собственост и е офис на тяхна фирма има табела с надпис „Общински съвет на ДПС“. Единият брат,  Емил Алексиев Тодоров е регионален лидер на движението в Монтана. Известен е с това , че беше осъден от съда в гр. Лом за купуване на гласове .  Другият брат, Тодор Алексиев Тодоров е кмет на община Хайредин от 2011г. Като беше избран и на местните избори 2015г. ОБЪРНЕТЕ внимание в долната таблица на резултатите на ДПС в община Хайредин за времето,  за което е кмет.

Това  е таблица за резултатите на ДПС в община Хайредин от парламентарни и евроизбори от 2005 да 2014г.
tabldps

Четвъртият ред от таблицата (с  удебелените букви и цифри) е от секцията в дома за стари хора в Хайредин. На този ред най – ярко изпъква цялата гнусотия на ситуацията.  В цялата община,  както и в дома за стари хора няма турци или мюсюлмани.  Всеки знае как  възрастни хора, възпитавани в отношението към поробителя (не казвам дали е правилно или не),  биха гласували за ДПС. Сега си представете тези беззащитни баби и дядовци как са принуждавани от някакъв изрод  да гласуват за партия, за която никога при свободен избор не биха гласували.  Всяко принуждаване някой да гласува против волята си е гнусотия. Но това тук е върхът на гнусотията .

Няма да описвам механизмите за постигането на горните резултати. Те са до болка познати.

Ще се опитам да покажа с факти  кои са  причините за наглостта и безсрамието на хората, отговорни за ситуацията.

През 2007г. семейството на братята присвоява с измама 292 дка общинска земя . Доказателствата съм ги описал в http://hairedin.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=365&Itemid=1  . Ето тук нотариалния акт е сниман до друг нотариален акт,  с който е взета общинска земя в землището на с. Михайлово , община Хайредин– очевидно е ,че двата акта са получени след компютърна преработка на един и същи оригинален нотариален акт (който го има в съда в Оряхово) http://hairedin.eu/images/nakrilec.jpg   И НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРОКУРАТУРА И СЪД !

Единият брат,  Емил Алексиев Тодоров е регионален лидер на движението в Монтана. Известен е с това , че беше осъден от съда в гр. Лом за купуване на гласове . http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3307034 .Само, че окръжния съд в Монтана чрез съдия Елизабета Кралева решава, че има пропуски връща делото за доразследване… едва ли е чел какво са казали 70 свидетели… Делото се забута някъде в съдебната система и никой не знае какво стана с него…

През 2012г. В Хайредин се реализира проект за залесяване на 272 дка голина. Като краен резултат – няма нова гора, затова пък повече от ¼ от  хубавата дъбова гора на Хайредин е изсечена.  Т.е. изсечени са около 53дка гора,  като мястото след това се залесява като голина. Но няма нова гора, защото не са спазени изискванията по проекта за изкопаване на дупки с размер  70 на 70 на 70см. На всичкото отгоре е извършено „залесяване“  САМО на около 210 дка – т.е. пак измама.  Според  прокурор Рашева от Козлодуйския съд , всичко е наред и няма престъпление Доказателствата  в  статията:  http://hairedin.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=377&Itemid=1

През 2013 година в Хайредин започва изграждането по проект с европейски средства на предпазна стена. До есента на 2013 година не е направено почти нищо, но се лъже и срещу документи за уж извършени дейности се получават две трети от парите. На 13 февруари се прави заключителна пресконференция и на следващия ден е поискано цялостно изплащане на проекта . В момента,  когато се прави пресконференцията не е изграден НИТО ЕДИН МЕТЪР ОТ СТЕНАТА. От сателитната снимка на Гугъл, която е от 18 март (т.е. 35 дена след пресконференцията)  се виждат изградени само около 30 метра стена… Според  прокурор Рашева от Козлодуйския съд , всичко е наред и няма престъпление. Подробности и доказателства :http://hairedin.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=346&Itemid=1

 

Може да се пишат още подобни неща, но и тези са достатъчни да си направим извода – кой е виновен това да се случва:

Виновни са :  Конкретните лица от съдебната система.  Защото ако си бяха свършили работата, наглостта и чувството за безнаказаност при  купуването на гласове едвали щеше да е в такива размери.

Виновни са:  Регионалните медии, които легитимират тези хора, като нормални граждани ,като вместо да ги заклеймяват , ги хвалят . Причината да го правят е ясна , но резултатът също . Обикновения човек и младите хора възприемат , че да си престъпник и рушител на държавността е престижно, щом като извършваш престъпления и те хвалят в медиите , вместо да те порицават.  Не мога де се начудя, собствениците на тези медии които са имотни хора, наистина ли не разбират ,че възпитават общество, в което да си престъпник е нормално. Наистина ли искат тяхното имане да е в такава държава и в такова общество.

Виновни са: Всички хора които с отношението си към работещите за ДПС ги лигитимират в обществото и средата в населените места. При един нормален европейски народ, тези индивиди нарушаващи закона, щяха да бъдат отхвърлени от съгражданите си. Никой нямаше да им ходи в заведенията и магазините, да сипва гориво от бензиностанциите им или да осъществява някакви бизнес контакти с тях.  С безразличното ни отношение към тях , ги лигитимираме и ги караме да си мислят ,че са като всички останали, вместо да се срамуват и да се откажат от деянията си. Нещо повече, наблюдавайки какво става децата и младите хора вземат пример за подражание и стигат до извада, че няма смисъл да учат , защото необразованите и наглите успяват….

Всички сме виновни за съсипването на морала и ценностите ни и само всички, с общи усилия можем да се спасим. Това ще стане като с отношението си накараме съдебната система и медиите да работят за обществото. Атези които не се подчиняват на морала и ценностите ни, трябва да ги накараме да се срамуват. Ако не се хванем  в ръце и не го направим  – НАИСТИНА НЯМА ДА ИМА НАДЕЖДА !

Нима някой си мисли , че от някъде ще се яви някой спасител и ще ни помогне да излизем  на пътя на справедливостта. Историята на човечеството не познава такъв случай. Всеки народ това го прави сам.

   „Помощта за давещите се – дело на самите давещи се.”  – както пише в лозунг в клуба на Каторжен работник в гр. Васюки